Cases

 

Casediskusjoner

 

#1 – Forventninger som paralyserer

Utøverens egne forventninger er knyttet til potensial/muligheter/historiske oppnåelser og ikke til hva som er tilstanden i topprestasjonsøyeblikket. Når stresset kommer krypende skaper dette en ubalanse i prestasjon og en sterk følelse av frustrasjon/frykt/håpløshet.

 

#2 – Forsøker å undertrykke frykt

I stedet for å akseptere og anvende drivkreftene bakenfor frykten (som er en kunst) velger utøveren å behandle frykten som en motstander, noe som resulterer i “breakdown”. Bringer eksempelvis frem “Perfeksjonisten” i utøveren som fokuserer alt for mye på teknikk. Spilleren låser seg både i kropp og sinn.

 

#3 – Ubalansert eierskap til sitt mentale potensial

Utøveren har ingen problemer med å klandre seg selv og bedrive svært negativt selvsnakk i motgang. Å på samme måte kjenne eierskap til sine suksesser, styrker og kvaliteter er sjeldent innenfor den mentale rekkevidden. Dette fører til følelsen av å “alltid henge bakpå” og sjeldent føle seg “god nok”.

 

#4 – Jobber ikke aktivt med sin unike vinnerskalle

Utøveren faller ofte i den mentale fellen med å sammenlikne seg med andre og bekymre seg for andres meninger. Utøveren vurderer som oftest sin egen verdi ut i fra prestasjoner fremfor å kjenne på tryggheten uavhengig av resultat.

 

#5 – Feilaktig lagring av data i hukommelsen

Dårlige minner og svake prestasjoner blir for lett flyttet over i langtidsminnet fremfor å nøytralisere og kvitte seg med det mentale slagget som kommer med dårlige prestasjoner. Dårlige minner og svare prestasjoner bringer med seg sterke følelser som igjen forsterker “avtrykket i hukommelsen”.

 

#6 – Har lite eller ingen kjennskap til egen indre motivasjon utover å mestre/lykkes/vinne

Mange topprestasjoner tas på enorm viljestyrke, noe som er helt rått og beundringsverdig, men som samtidig sliter ned utøveren over tid. Utøveren har som en følge av dette for lite kjennskap til hvordan  bygge selvfølelse gjennom å styrke egen tillit, tro, tålmodighet og evne til å praktisere aksept. Et resultat er ofte manglende spillglede og ensidig fokus på resultat.