Dette er HOVEDÅRSAKEN til dine bogeys og lost balls

  • by

Har du noen gang tenkt at du kanskje tenker for mye? Kanskje disse tre spørsmålene hjelper deg å finne ut av det:

På tee; hender det at vind, vann og medspillere setter i gang tanker hos deg?

Når du skal velge kølle; hender det at visse køller i bagen setter i gang tanker hos deg?

70 meter innspill; hender det at det å se flaggplasseringen setter i gang tanker hos deg?

Sannsynligvis så setter ulike situasjoner på banen i gang et massivt antall tanker i hjernen din. Ekspertene anslår at vi tenker rundt 3000 tanker i timen; 95% av dem er mer eller mindre de samme som de alltid er. Så når du står på tee, skal velge kølle eller ta innspillet ditt så er sjansen enorm for at de samme tankene går igjen i hodet ditt. Og siden golf er en prestasjonssport så er det en stor sjanse for at mange av tankene dine er stresspregede og begrenser deg – hindrer deg i å spille din fantastiske golf.

 

Er du en løve eller hund?

Kaster du en pinne til en hund så løper den i høy fart for å hente pinnen, ikke en tanke annet enn LØP! Kaster du en pinne til en løve så forblir den i ro og snur hodet for å finne ut hvor pinnen kom i fra.

Dette er den store forskjellen på golfere med lav score og golfere med høy score. Golferen med høy score har altfor mange tanker i hodet, og altfor mange av disse skaper frustrasjon, redsel og overanalyse. Golfere med lav score trener seg mentalt i å redusere antall tanker, observere kvaliteten på tankene og velge de tankene som er nyttige for eget golfspill.

 

Tanker har tyngdekraft

Tanker har en slags tyngdekraft. Tanker fanger oppmerksomheten din og skaper flere tanker. Hjernen har en enorm evne til å skape nye tanker av tanker du allerede har. Bare du ser en trang fairway med vann og skog, hvor du i tillegg kanskje har en dårlig erfaring fra tidligere, da vet jeg du vet hva som kan skje med tankene dine. Og etter ikke mange øyeblikk så kan tankene dine ha tatt deg til at dette går aldri, eller at jeg kommer aldri til å lykkes uansett.

Ok, så vi tenker kanskje 3000 tanker i timen, men visste du at hjernen kan forholde seg til 1500-2000 tanker i minuttet? Dvs. at opptill to tusen tanker i minuttet kan være innom din mentale radar, som igjen skaper nye assosiasjoner og forestillinger i hodet ditt. Jeg blir fristet til å regne på hva 2000 opphøyd i 2000 er, men det tror jeg ville friket ut de fleste golfere. Da er det bedre å ta problemet ved roten og tenke mindre; ikke unngå dem eller skyve dem under teppet; men å ha mot til å legge merke til tankene sine, å legge ned et hardt stykke arbeid med sitt mentale spill – og med det redusere antall bogeys og senke scoren på rundene dine.

Vil du ha mitt beste råd?

Du har tusenvis av tanker; velg de som tjener deg og spillet ditt. Ikke bruk tid og energi på det som tar deg bort fra golfgleden, det magiske ved golf, den deilige lyden av et supert balltreff.

Spør deg selv; når var sist gang jeg virkelig la merke til den gode lyden av ballen min klirre i golfhullet?

Når var sist jeg smilte på banen?

Mitt beste råd? Gå for flere slike øyeblikk og scoren din vil forbedre seg drastisk!

 

Golfhilsen Anders