Golfglede = lav score (ikke motsatt)

  • by

Mange golfere tenker at lav score kommer fra lange utslag.

Slik er det ikke.

Men jeg klandrer ikke golferen for å tenke slik. For det er slik hjernens frykt-sjef – amygdala – får deg til å tenke når det bruser i blodet og adrenalinet og nervøsiteten kommer snikende. Da gjør hjernens limbiske system nemlig alt svart og hvitt. Amygdala kan nemlig ikke forstå nyanser og kloke køllevalg, den tenker kun lengde eller ikke lengde. Perfekt eller ikke perfekt. Suksess eller fiasko. Amygdala forbedrer ikke. Den lærer ikke. Den vinner ikke. Men fy hvor den slår seg på brystet og roper fra skulderen.

Du får nesten ikke en styggere styggen på ryggen på banen enn Amygdala.

Det viktigste jeg selv har lært av å spille sammen med eldre, klokere og bedre spillere enn meg selv er at golf ikke er et lengdespill, men et spill om lengdekontroll.

Selvsagt skal du jobbe med svinghastighet og lengde, men på banen skal du ikke det.

Da skal du holde deg til planen, gjøre det du har blitt enig med treneren din om og beholde roen, det mentale fokuset og huske på hvorfor du egentlig spiller golf – og jeg tør vedde en hundrings på at du spiller golf fordi golf er moro. Golf er fascinerende. Golf utfordrer deg og får deg til å skjerpe deg. Golf får ut potensialet ditt.

Skal du ut på banen i helgen – ta med deg golfgleden – og la deg minne på Bryson DeChambeau og hvordan han jobber med å frigjøre tenkningen sin, utfordre sine egne tankemønstre og spille fantastisk golf!

Golfhilsen Anders