Hva gjør verdens smarteste golfsko med ditt mentale spill?

  • by

Det er fantastisk hvordan teknologiske fremskritt har gjort både golfutstyr og analysemuligheter uendelig mer effektive.

Og det som er minst like fantastisk er hvordan teknologiske fremskritt nå hjelper oss å forstå de mentale prosessene hos en toppidrettsutøver. Vi vet nå at hjernen vår er plastisk og kan endre seg, vi vet til og med hvordan vi kan styre denne endringen og utvikle spillerens forbedringshjerne med de mest effektfulle tankene og aktivitetene.

Hva gjør verdens smarteste golfsko med ditt mentale spill?

Norsk Golf hadde i går en spennende videoartikkel om IOFIT golfsko, et utrolig spennende produkt som har fått god omtale verden rundt. IOFIT har gjort gravitasjonsteknologien lang rimeligere og mer tilgjengelig for golfere.

https://www.youtube.com/watch?v=uCjeO0wsDLs

Teknologi er nyttig og en viktig bidragsyter til gode resultater på banen. Samtidig er det er også fristende (og kostbart) å hoppe på det meste av ny teknologi. Hvert tekniske hjelpemiddel i seg selv bidrar som regel alltid til ny kunnskap og forbedret spill, men med den raske veksten innenfor teknologiske hjelpemidler så skal den ambisiøse golfspiller (og foreldre/sponsorer) holde tungen rett i munnen.

Ikke fall for fristelsen, men gjør gode, gjennomtenkte valg

Det siste man vil – og det gjelder de fleste av oss – er å gjøre investeringer som ikke gir effekt. Noen og enhver kan kjenne seg igjen i mengden køllesett som støver ned i garasjen, det overraskende antallet puttere man har akkumulert seg over tiden eller en app som virket veldig smart da vi lastet den ned (og ikke åpnet siden vi lastet den ned første gangen).

Dette er kjent for de fleste fordi det er slik mennesket fungerer – man ønsker seg umiddelbare resultater og søker mot det som virker forlokkende og som tilbyr en løsning.

Om du ikke sørger for ditt mentale spill vil de tekniske løsningene miste sin effekt

Tilbake til den mest virkningsfulle av alle teknologier – hjernen. For å muliggjøre topprestasjon er hjernen din avhengig av en optimal kjemisk balanse mellom stress/press-kjemikalier og hjernens belønningskjemikalier. Hjernen din er som nevnt over også plastisk – påvirkbar – og har en enorm (og ubrukt) kapasitet. Denne kapasiteten er imidlertid prisgitt visse forutsetninger og disse forutsetningene er både mentale og vanebetingede. Så om du virkelig vil få maksimalt utbytte av dine teknologiske investeringer så bør du tenke tanken om en mental satsning.

Golfhilsen Anders