Ikke forsøk å være positiv!

  • by

Ikke forsøk å være positiv!

 

Hva mener jeg med “ikke forsøk å være positiv“?

Jo, jeg mener det bokstavelig talt. Ikke forsøk så hardt på å være positiv!

Å være positiv er den vanligste misforståelsen knyttet til hvordan bygge mental styrke.

Å være positiv er ikke en strategi for å skape de resultatene du ønsker. Mental trening handler ikke om å være positiv.

For hva gjør du og hva tenker du når det kjennes umulig å være positiv? Hva er egentlig vitsen med å tenke positivt når du nettopp har bommet en putt på 30 cm eller sendt utslaget ditt rett høyre over trærne?

 

 

Så hvis jeg ikke kan tenke positivt – hva skal jeg gjøre da?

Nøkkelen til varige resultater er å trene på de tankene som bygger deg opp, sakte, men sikkert: nøkkelen til varige resultater er ikke de tankene som på oveflaten virker like forlokkende som en fontene av lykkefyrverkeri.

Tankene som bygger deg opp er kort fortalt linket til det mentale fokuset du har, noe som igjen aktiverer den fremre pannelappen din.

Det er når din fremre pannelapp er aktiv det kan skje læring. Fordi det er der evnen din til å ta kloke avgjørelser oppstår. Det er når den fremre pannelappen er aktiv du husker det du skal huske, f.eks hvordan et mislykket slag ikke betyr slutten på en god turneringsrunde. Fordi når den fremre pannelappen er koblet på klarer du å sette ting i perspektiv og se den store sammenhengen og målet du jobber mot.

Positivitet er et resultat – en konsekvens av noe – det bør sjeldent være et mål

Vi kjenner alle den gode følelsen av å være positiv. Det er en god følelse. Men i de fleste tilfeller vil en målsetting om å tenke positivt skape forventninger om at du burde være positiv, også når du møter motgang. Noe som som er urealistisk, i alle fall som en strategi når du skal skape varige resultater.

Tren på nyttige og hensiktsmessige tanker, ikke på positive tanker!

Du kan ikke feile! 

Husk, du kan aldri feile på golfbanen, du kan enten prestere til dine forventninger eller du kan lære.

Mental trening handler om å alltid fokusere på å spille sitt beste eller lære, og jo mer du lærer, jo mer du velger de nyttige og hensiktsmessige tankene,  jo bedre vil du bli.

Ha en forbedringshjerne!

 

Anders