Nullstille frykt

bloggheading

 

Å nullstille frykt

 

Å oppdage frykten (tanker og følelser som er linket til frykt og som fremprovoserer frykt) er en avgjørende treningsøvelser dersom du skal komme til ditt neste nivå som golfer. Tren på følgende oppskrift så mange ganger som mulig hver gang du er i en situasjon som trigger ubehag eller frykt. Du kan ta utgangspunkt i at du må bruke litt tid på å lage innhold i denne strukturen, f.eks ved å skrive din personlige versjon av denne oppskriften på et ark. I begynnelsen vil du bruke ca. 40 – 60 sekunder på denne gjennomgang av denne mentale rutinen (og det er viktig å trene på hvert enkelt element), og etter hvert så vil du oppleve at denne rutinen integreres i slagrutinen og vil ta ca. 3 – 6 sekunder å gjennomføre.

 1. Oppdag følelsen
  • Sett på en mental merkelapp på følelsen som frykten skaper. Eks. Ubehag. Nervøs. Trist.
 2. Legg merke til motstanden du har mot denne frykten.
  • Gjør følgende mentalt: Tenk deg at du står ansikt til ansikt med frykten (enten visuelt, at du ser frykten inni deg, eller kroppslig, at du kjenner følelsen).
 3. Takk og slipp
  • Med tankene dine, takk frykten for at den minner deg på hvor viktig golf er for deg. Si “ha det bra” og slipp frykten. Her kan du f.eks gjøre en slippebevegelse med hendene, fra å ha knyttede hender til å åpne dem, mens du tenker på å slippe.
 4.  Visualisere ”the field”
  • Gå mentalt til din din drømmesone og pust rolig og dypt. Forbli der til du kjenner en ro.
 5. (Lage) og tren på indre selvsnakk med kongstanken.
  • Gjenta kongstanken din flere ganger med innlevelse. Tren deg til å tro på kongstanken og ha tillit til dine ferdigheter.
   1. Eks. 1: Jeg har spilt dette slaget mange ganger før.
   2. Eks. 2: Jeg har tillit til mine ferdigheter.
   3. Eks 3: Jeg er god nok.
   4. Eks 4: Jeg har ingenting å bevise.
   5. Eks 5: Jeg opplever trygghet ved alle balltreff.
   6. Eks 6: Jeg vet og jeg kan!
 6. Oppsøk fryktsituasjoner (områder utenfor komfortsonen) så ofte du klarer i perioden som kommer og tren på gjennomføringen av punkt 1 – 5 over. 

 

Hilsen Anders