Visste du at du kan “huske” fremtiden?

  • by

Hjernen din husker fremtiden

Skanninger av hjernen (fMRI) viser at områder knyttet til hukommelsen også blir aktive når vi ser for oss fremtiden.

Dette skjer fordi når du visualiserer et perfekt neste slag så baserer du deg ikke på en vill fantasi, men kunnskapen du har lagret i minnet ditt om alle de gangene du har slått dette slaget riktig.

På bildet under ser du hvilke deler av hjernen som er aktive når vi snakker, trommer med fingrene og lytter. De samme områdene vil også lyse opp på fMRI-skanneren når vi f.eks ser for oss å tromme med fingrene

PE-fMRI1

Hjernen er ikke et kamera

Mange tror at hjernen og hukommelsen fungerer som et kamera – at når vi ser noe skje – så vil vi huske akkurat det som skjedde. Dette er ikke riktig. Hjernen er en tolkningsmaskin, og når tiden går så husker du bare deler av hendelsen og hjernen din legger til resten basert på lignende erfaringer og en rekke andre faktorer.

Det er derfor det er så avgjørende for topprestasjon at du bruker mye tid på å se tilbake på turnerings- og treningsprestasjonene dine og trekker frem store mengder av det du gjorde riktig – ikke bare det du må forbedre.

Pass på at du husker riktig fremtid

Når du gjør rutinen – pass på å ha en mental oversikt over tankene og følelsene som er tilstede i deg akkurat da, og jobb med nullstilling gjennom puste- og visualiseringsteknikker.

Dette gjør at du husker den riktige fremtiden og øker sjansen for et solid golfslag.

 

Golfhilsen Anders